Sok jó medence kis helyen is elfér ;)

Az első részben bemutattuk a csúszdapark központi elemét, a 32 méter magas szódásszifont, most a 21, egyedi kialakítású medencét és az uszodát vesszük górcső alá.

A győri Rába Quellének a kiúszós részeket is számítva eddig 11 medencéje volt, ez a szám most csaknem megduplázódik, azaz nem kevesebb, mint huszonegy medencével várják júniustól a vendégeket. Ez is egyféle visszaigazolás a hét tengeri csillagos minősítésre, s jó példát mutat arra, hogy adott helyen – ha az nem hektárokban mérhető – pontos tervezéssel fantasztikus dolgokat lehet megvalósítani.

„Nemcsak újak épülnek, a régi medencéink is megújulnak egytől-egyig. Teljesen új burkolatot és külsőt kapnak, miközben a klasszikus gyógy- és élménymedencei kínálat sem csorbul. Amikor megálmodtuk az új medencéket, fontos volt, hogy mindegyiknek legyen egyedi, tematikus funkciója. A fürdő területén végighúzódó árvízvédelmi töltést sokan hátránynak tekintenék például, mi viszont a lehetőséget láttuk meg benne, és hozzáépítettünk egy 250 befogadó képességű, lépcsőzetes, teraszos, panoráma medence együttest. Ahol a fölső medence a töltés tetejével egy magasságban fekszik, lefelé haladva újabbak követik és az egyikből át lehet menni a másikba. Ez lesz a fiatalos panoráma medence zónánk koktélbárral, ahol ibizai beach hangulatban trendi DJ-k szolgáltatnak élő zenét. Itt, a panoráma medencetérnél a szórakozáson lesz a hangsúly. Lesznek ugyanakkor csendes zónáink is, ahol a relaxálni lehet, és lesznek olyan medencerészeink is, ahol az anyukák a gyerekmedence mellett nyugodtan megihatnak egy kávét, ehetnek egy finom süteményt, beszélgethetnek, miközben végig szemmel tarthatják, biztonságban tudhatják a csöppségeket. Milyen sok fürdőben láthatjuk, hogy a gyerekmedencék mellett az anyukák még le se nagyon tudnak ülni, nem tudnak semmit sem csinálni. Mi ki fogjuk szolgálni őket az új győri vízi élményparkban” – ígéri Kovacsics Imre ügyvezető.

A régi „sátrast” lebontották, de ismét lesz uszoda, különálló, de az élményfürdőjével összekötött, impozáns épületben. A medence képzeletbeli folytatásaként megjelenő óriásposzternek is különleges üzenete lesz: az egyik sávban egy csecsemőt tanít úszni az anyukája, a következőben a korábbi baba már tinédzserként úszik, aztán felnőttként a harmadikban, az utolsó sávban pedig egy idős embert látunk távolodni. Mindezzel azt szeretnék hangsúlyozni, – idézve Pierre de Coubertin báró híres jelmondatát: Nem a győzelemhanem a részvétel a fontos! – hogy érdemes úszni egy életen át az egészségért, a barátságokért, az életörömért.

A 25×21 méteres úszómedencével és a 13,5×8 méteres tanmedencével ellátott uszodaépület (ahol szakképzett gyógy-, baba- és gyermekúszás oktatók várják a vendégeket) üveg oldalfala elhúzható lesz, így az uszodát nyaranta integrálhatják a strand területébe, hogy mindazok, akik nemcsak az élménymedencékben szeretnének relaxálni, úszni is tudjanak.

Ahogy a csúszdaparknak is lesz természetesen medencéje: hat emeletnyi magasságból csúszhatnak le a vendégek. „A másik csúszdánkban olyan nagy sebességet tudsz elérni, hogy a centrifugális erő fenntart a 360 fokos fordulat közben, de lesz olyan csúszdánk is, ami nem kevesebb, mint 195 méter hosszú. A dupla pályás versenycsúszdánkon pedig nem csak az időt lehet mérni, hogy gyorsabban leérsz-e a társadnál. Különféle érintőelemek, fényjelek villannak fel a csúszdatesten belül, és pontokat is tudsz gyűjteni, vagyis nemcsak a sebesség, hanem a reagálókészség is fontos lesz a végeredményben. Ráadásul ma már csúszdaépítésben is használják az űrtechnológiát. A sugárvágásnak köszönhetően tökéletes az elemek illesztése, nem fogod érzékelni” – ígéri Kovacsics Imre.

A Hét Tengeri Csillagos Vízi Élményparkban és Gyógyfürdőben a különleges szaunapark, a gyerekbirodalom, a gyógyászat és a gasztronómia világa még szóba sem került, ezekről majd legközelebb. Előtte arról, ki lesz a második – Sárga csillag – keresztanyja. Decemberben Dobrády Ákos zenész volt az első csillag keresztszülője. A második csillagé Jakabos Zsuzsa válogatott úszó. Akik az élménypark közösségi oldalaira látogatnak, nyereményjátékban is részt vehetnek, és a fürdő első VIP vendégei lehetnek.

Sok jó medence kis helyen is elfér