Narancs séf egy igazi gasztronómiai ízutazással vár Titeket!

Ízutazás békacombbal és ecetes hallal a győri vízi élményparkban

A június 17-én nyíló győri fürdőban nemcsak a medencéket, a szaunákat és az élményelemeket alakították ki tematikusan, hanem a gasztronómiai kínálatot is. Ez az a hely, ahol jól elfér egymás mellett a garnélarák és az ecetes hal, a Black Angus és a bécsi borjú, de a szaké és a koktél is.

A 7 tengeri csillagos minősítés, amellyel a fürdő hirdeti magát, a gasztronómia területén is magasra emeli a lécet. S nemcsak a tekintetben, hogy különleges ételek közül lehet majd választani, hanem a minőség megtartásában is. 65-70 munkatárs fog csak a gasztronómiai részlegen dolgozni Győrben, közöttük 20-22 szakács.

Kovacsics Imre, a győri RQ ügyvezetője leszögezte: helyet kap majd a főtt kukorica, a hekk, a lángos és a halászlé, vagyis minden, ami hozzánk nőtt és megszoktunk a strandokon, de a legjobbat kínálva. Kávéházaktól bárokon és cukrászdákon át a tematikus éttermekig, tizenegy lesz az élményparkban. Ezek egyike a „Hany Istók cuki”: egyik oldalán a fagyit kívánság szerint még gőzölgő gyümölcssziruppal is leöntik, csokimázzal borítják, mini pillecukrot tesznek a tetejére, majd helyben pörgetett vattacukorral díszítik. A cukrászda másik részén viszont C-vitamin bárt alakítanak ki, frissen facsart gyümölcs és zöldséglevekkel, mindennel, ami egészséges. Ha már bűnöztünk a cukiban, feloldozást nyerhetünk a vitaminbárban. A teraszon lévő „Lápi konyhában” a rántott békacombtól a grillezett tengeri sügéren át a chilis garnéláig lesz minden, de nem hagyják ki a szigetközi eceteshalat sem.

S ott a „Pasi faloda”, ahol az óriás bécsi borjú valóban borjúhúsból készül, Black Angusból pedig a steak. A töltött paprikához maguk termelik a vegyszermentes paprikát a fürdő tetőteraszán kialakított fűszer- és zöldségkertben. A hármas panoráma medencesornál egész nap élőzenével, DJ-kel szolgálják a vendégeket, a koktélokat pedig bártenderek készítik. Megvették a világ legjobb minőségű törhetetlen műanyagpoharait, így nem tiltani fogják, hogy a medencébe bevihesd a koktélodat, hanem direkt ajánlják.

Ezek után jogos a kérdés: Megfizethető lesz? „Mi üzemeltetjük valamennyi egységünket, lesz keret jó minőségű alapanyagok felhasználására, s az ételek ára nem nő az égig. Részletes receptúrákkal, előírt alapanyaghasználattal, tálalási leírással látjuk el szakácsainkat. Nem fogjuk rakosgatni a munkatársakat egyik helyről a másikra, azzal foglalkozhatnak, amihez a legjobban értenek. Így garantálhatjuk, hogy amikor ötödször is itt eszel, ugyanabban a gasztronómia élményben lesz részed” – ígéri Kovacsics Imre.

 

Bővebben az alábbi linkeken olvashat gasztronómia világunkról:

Gasztronómiai ízutazás a vízi élményparkban: vágyat keltenek, hogy újra és újra visszatérjünk

Ízutazás a győri Vízi Élményparkban: Hekk mellé egy rántott békacombot?